Logo leiderdorpsweekblad.nl
Leiderdorp heeft natuurlijk aardig wat bomen staan in parken De Houtkamp (foto) en De Bloemerd maar scoort wat aantallen bomen betreft toch matig. | Archieffoto: J.P. Kranenburg
Leiderdorp heeft natuurlijk aardig wat bomen staan in parken De Houtkamp (foto) en De Bloemerd maar scoort wat aantallen bomen betreft toch matig. | Archieffoto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

Oegstgeest aan top met aantal bomen per hectare, Leiderdorp scoort matig

  Duurzaam & Groen

Oegstgeest is de één-na-groenste gemeente van Nederland als je kijkt naar het aantal bomen per hectare. Dat zijn er in Oegstgeest 99,4. Alleen Westvoorne, bij Rotterdam, scoort hoger met 157,4 bomen per hectare.

Dat meldde het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag van AVROTROS afgelopen maandag. De cijfers zijn in 2018 verzameld door de 'bomentaxateurs' van Cobra Groeninzicht.

Leiderdorp staat op de landelijke ranglijst in de middenmoot, met 33 bomen per hectare. In de regio Holland Rijnland, die bestaat uit dertien gemeenten, staat Oegstgeest ongenaakbaar aan kop. Leiden is tweede (69,6 bomen per hectare), Leiderdorp achtste en de hekkensluiter is Kaag en Braassem (11,4 bomen per hectare).

Bomen per inwoner

Als je kijkt naar het aantal bomen per inwoner, krijg je een heel ander verhaal. Voor elke inwoner van Oegstgeest zijn er drie bomen, wat minder is dan in de meeste kleine gemeenten.

Leiderdorp doet het nog een stuk slechter met 1,4 bomen per inwoner. Binnen de regio Holland Rijnland deelt Leiderdorp daarmee de één-na-laatste plaats met Hillegom. Alleen Leiden scoort nog lager met 1,2 bomen per inwoner. Koploper is Noordwijk met 5,6 bomen per inwoner.

Meer berichten