Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Yvonne Huijbens

20 nestkastjes voor natuurspeeltuin

  Duurzaam & Groen

De oproep van de Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp om geld te doneren voor de aankoop van mezennestkastjes was een groot succes. Er is genoeg geld gestort voor de aanschaf van twintig nestkastjes en een insectenhotel.

Met de nestkastjes wil het bestuur van de natuurspeeltuin mezenpaartjes naar de speeltuin lokken. Met name jonge koolmezen eten namelijk eikenprocessierupsen. Vorig jaar vormden de rupsen met hun brandharen een ware plaag. De hoop is dat dankzij veel jonge mezengezinnen komend voorjaar een herhaling van het rupsenprobleem in de speeltuin voorkomen kan worden. Ook het insectenhotel kan helpen om de eikenprocessierups op een natuurlijk manier te bestrijden; een insectenhotel lokt solitaire insecten waarvan verschillende ook vijanden zijn van de plaagrups.

Op de Natuurwerkdag op zaterdag 2 november worden de nestkastjes opgehangen in de natuurspeeltuin in park De Bloemerd. Helpers zijn welkom. Ook voor de andere klussen zijn nog vrijwilligers nodig. De Natuurwerkdag is van 10.30 uur tot 15.30 uur. Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden bij natuurspeeltuinleiderdorp@gmail.com of tel. 0640499313.

Meer berichten