Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Zevende aflevering 'Van het gas af'

  Duurzaam & Groen

In de serie 'Van het gas af' volgen het Leiderdorps Weekblad en Unity.NU via een reeks krantenrubrieken en minidocumentaires hoe de Oranjewijk op weg gaat naar een gasvrije toekomst. In de krant van deze week de zevende aflevering.

In deze aflevering praten we met wijkbewoonster Maaike Liem over haar ervaringen met het digitale keuzeplatform Omons waarop bewoners kunnen aangeven wat ze in hun woningen al hebben gedaan aan duurzaamheidsmaatregelen en wat ze nog zouden willen doen. Ook werpt ze een blik op de opties voor een alternatieve warmtevoorziening die de afgelopen maanden zijn onderzocht.

Jeroen van der Burg vertelt over de speciale uitdagingen waar Verenigingen van Eigenaren tegenaan lopen als ze hun appartementengebouw willen verduurzamen en hoe de Leiderdorpse Energieambassadeurs daar de helpende hand bieden. En voorzitter Luc de Beer van de VvE Merelstraat 186-304 komt met een succesverhaal over de verduurzaming van het Leiderdorpse flatgebouw waar hij woont.

De bij deze aflevering behorende minidocumentaire van Unity.NU wordt uitgezonden op zaterdag 28 september om 18.00 uur op televisie via kanaal 40 (Ziggo) of 1412 (KPN, Tele2, XS4ALL) en wordt herhaald tot maandag 30 september 18.00 uur. De minidocu is ook te zien via de website www.unity.nu.

Meer berichten