Logo leiderdorpsweekblad.nl
Boomspiegels lenen zich prima voor een minituintje. | Foto: Buro JP
Boomspiegels lenen zich prima voor een minituintje. | Foto: Buro JP (Foto: Buro JP)

Goed Ideecafé over bloeiende geveltuinen en boomspiegels

  Duurzaam & Groen

Groen Dichterbij Leiderdorp organiseert op donderdag 19 september van 19.30 tot 21.30 uur een informatieve avond over geveltuinen en boomspiegels, in het Milieu Educatief Centrum aan de Van Diepeningenlaan 110E in Leiderdorp.

Een weelderige groene straat, een aantrekkelijk plekje vlak voor de deur: bloemen en planten in een geveltuin of rond een boom kunnen veel betekenen. Voor bewoners, voor vlinders en bijen. Hoe je zo'n stukje groen aanlegt, wordt 19 september uitgelegd.   

Aan de orde komt aan welke voorwaarden een tuintje moet voldoen, hoe de grond behandeld wordt, welke planten geschikt zijn en welk onderhoud nodig is: alle tips en trucs in één avond bij elkaar. Groenontwerpster Fanni Tesselhoff praat de aanwezigen bij. Annemarie Koopman, een ervaren geveltuineigenares, vertelt hoe het haar vergaan is, waar ze tegen aangelopen is en wat het haar en haar buren oplevert.

Tot slot is er een demonstratie over het vermeerderen van vaste planten: stekken, scheuren en afleggen. Alle deelnemers kunnen zo een plant mee naar huis nemen, evenals de informatie van het Ideecafé op papier. Er is gelegenheid om na te praten bij een drankje.

De deur is vanaf 19.00 open voor alle geïnteresseerden. Meer informatie en aanmelding: www.ivn.nl/groendichterbij/activiteiten/goed-ideecafe-bloeiende-geveltuinen-en-boomspiegels.

Meer berichten