Logo leiderdorpsweekblad.nl
  Braamstruiken groeien ook in Leiderdorp. | Foto: PR
Braamstruiken groeien ook in Leiderdorp. | Foto: PR (Foto: Picasa)

Eerste Goed Ideecafé in Leiderdorp vol tips over eetbaar groen

  Duurzaam & Groen

Op maandagavond 24 juni organiseert Groen Dichterbij Leiderdorp (IVN) voor de eerste keer een Goed Ideecafé in het Leiderdorpse Milieu Eductief Centrum in De Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110E).

Op deze avond wordt besproken waar eetbaar groen in Leiderdorp gekweekt wordt en kan worden - volkstuinen, schooltuinen, wijktuinen, openbaar groen én privétuinen komen aan de orde.

Spreker is Marijtje Mulder. Ze is permacultuurontwerpster en stadslandbouwdeskundige; één van de initiatiefnemers van de Natuurspeeltuin en van stadskwekerij Het Zoete Land in Leiden. Daarnaast vertellen dorpsgenoten over hun ervaring met kruiden, groenten en fruit in de tuin of de buurt. Ze geven tips voor wie droomt van een eigen stuk eetbaar groen.

Iedereen met interesse voor een eetbaar en groen Leiderdorp is van harte welkom. Het programma duurt van 19.30 tot 22.00 uur, de deuren zijn vanaf 19.00 uur open. Aanmelding wordt op prijs gesteld. Dat kan via groendichterbij071@gmail.com.

Groen Dichterbij Leiderdorp is een project van natuurorganisatie IVN in samenwerking met de gemeente Leiderdorp. Het doel is groene initiatieven in Leiderdorp te ondersteunen en te stimuleren. Dit jaar worden er vier Goed Ideecafé's georganiseerd, waarvan dit de eerste is.

Meer berichten