Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Daan Binnendijk, burgemeester Laila Driessen en MEC medewerkster Marieke Weishaupt met een aantal jonge natuurliefhebbers bij de  plantenbak, waarin vlak voor de opening de laatste plantjes gezet werden.
Wethouder Daan Binnendijk, burgemeester Laila Driessen en MEC medewerkster Marieke Weishaupt met een aantal jonge natuurliefhebbers bij de plantenbak, waarin vlak voor de opening de laatste plantjes gezet werden. (Foto: J.P. Kranenburg)

Vernieuwde MEC heropend

  Duurzaam & Groen

Na een verbouwing van zeven maanden is woensdag 29 mei het totaal vernieuwde Milieu Educatief Centrum in Leiderdorp heropend.

Burgemeester Driessen onthulde met een groep kinderen het nieuwe bijenhotel en zette de laatste plantjes in een plantenbak in de buitenruimte van het MEC. Daarna opende wethouder Daan Binnendijk de deuren en kon iedereen binnen een kijkje nemen.

De verbouwing van het MEC, dat een grote ruimte heeft achterin gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110,  heeft 60.000 euro gekost. Ook is zo'n 35.000 euro uitgetrokken voor het verbreden en verfrissen van het onderwijsaanbod. In het MEC is nu alle informatie over de vijf thema's van duurzaamheid – water, energie & klimaat, voedsel, afval & grondstoffen en natuur & diversiteit – op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Tijdens de openingstijden (zie www.natuureducatie.nl) kan iedereen hier binnenlopen om meer te weten te komen over duurzaamheid en natuur.

Eind dit jaar gaat de hele rest van De Sterrentuin op de schop in verband met de transformatie tot 'centrum voor ondersteuning, welzijn en kennis, cultuur en educatie'. Het MEC zal daar geen last van hebben dankzij de eigen ingang aan de zijkant van het gebouw.

Meer over het vernieuwde MEC in de krant van 5 juni.

Meer berichten