Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een deel van het bestuur van 'Zon op Leiderdorp' bij sportcentrum De Does, een van de gebouwen waarop wellicht zonnepanelen kunnen komen. V.l.n.r. Jan Baronner, Henk van Rooijen, Johan Kools, Lodewijk van Aernsbergen en Ton Cremers. | Foto: Marieke van Leeuwen
Een deel van het bestuur van 'Zon op Leiderdorp' bij sportcentrum De Does, een van de gebouwen waarop wellicht zonnepanelen kunnen komen. V.l.n.r. Jan Baronner, Henk van Rooijen, Johan Kools, Lodewijk van Aernsbergen en Ton Cremers. | Foto: Marieke van Leeuwen (Foto: Marieke van Leeuwen)

Zonnecoöperatie 'Zon op Leiderdorp' streeft naar 1000 zonnepanelen

  Duurzaam & Groen

Voor mensen die graag zelf zonne-energie willen opwekken maar niet de mogelijkheid hebben om dit te realiseren, is er sinds kort een alternatief in Leiderdorp: de coöperatie 'Zon op Leiderdorp'. Opgezet en geleid door vrijwilligers.

Zon op Leiderdorp streeft er in eerste instantie naar om 1000 zonnepanelen in Leiderdorp te gaan exploiteren. Die moeten onder meer op daken van gemeentelijke gebouwen komen, zoals sportcomplex De Does.

Leiderdorpers kunnen dan certificaten aanschaffen die gelijk staan aan de opbrengst van een zonnepaneel. Daarmee worden zij ook lid van de coöperatie. Het aantal certificaten dat je kan kopen is minimaal één en maximaal het aantal dat overeenkomt met de hoeveelheid stroom die je eigen huishouden verbruikt. De leden van Zon op Leiderdorp investeren zo op dezelfde manier als wanneer ze zelf zonnepanelen zouden aanschaffen. De terugverdientijd van de panelen is ongeveer acht jaar maar daarna gaan ze nog jaren mee.op komen.

Marieke van Leeuwen sprak met  voorzitter Johan Kools en bestuurslid Lodewijk van Aernsbergen van Zon op Leiderdorp. Klik hier voor het hele interview. 

Meer berichten