Afbeelding
Foto: PR

Aad Vons vertelt over de Leiderdorpse brandweer

Cultuur Lezing

Oud-brandweercommandant en Leiderdorper Aad Vons geeft woensdagavond 22 maart een lezing over de Leiderdorpse brandweer in ‘t Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan 4 in Leiderdorp.

Eind vorig jaar sloot de Leiderdorpse brandweerkazerne na 125 jaar definitief de deuren. De vrijwillige Leiderdorpse brandweer is opgegaan in de Leidse brandweer, die huist aan de Schipholweg. De geschiedenis van de Leiderdorpse brandweer is een mooi onderwerp om door middel van fotomateriaal en een Power Point presentatie aandacht aan te besteden. Aad Vons heeft vele jaren deel uitgemaakt van het Leiderdorpse brandweerkorps en kan op een interessante manier vertellen over het alarmeren, de uitruk, de vrijwillige brandweer, de huisvesting, het blusmateriaal en niet te vergeten de organisatie. 

Het buurthuis is op 22 maart open vanaf 19.30 uur, om 20.00 begint de lezing. Deze duurt ongeveer 5 kwartier. Er is ruimte voor 25 bezoekers. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via info@buurtactiefleiderdorp.nl. De eerste 25 aanmeldingen krijgen bericht terug. Het is mogelijk dat bij grote belangstelling deze lezing wordt herhaald.

Uit de krant