De cast van Sangria. | Foto: Wim Kersbergen
De cast van Sangria. | Foto: Wim Kersbergen Foto: Wim Kersbergen

Theater Toverlei speelt Sangria

Cultuur

De Leiderdorpse toneelvereniging Toverlei brengt de voorstelling Sangria van auteur Wanda Reisel, een stuk waarin je treetje voor treetje afdaalt in een andere wereld.

“De sangria is bekend om zijn weldadige katers…” ... maar in deze confrontatie tussen stad en platteland wekt de bijzondere sangria die Ger en Gerda in hun pension schenken eerder een koortsachtige roes op die dierlijke trekken in de gasten losmaakt. De gasten, dat zijn Joris en Margot, stadse kunstkenners (?) die voor een expositie naar het platteland afreizen. Joris’ assistente Galina heeft het pension van Ger en Gerda voor ze geboekt, waar ze geen vreemde blijkt te zijn. De uitbaters, in hun plattelandspension, zijn bezeten van het Spaanse eiland ‘Canaria’, van tapas, Manuel de Falla, stranden en… sangria. Dat platteland is dreigend op de achtergrond aanwezig, en klopt steeds nadrukkelijker op de deur. Betsie en Linda, schoonmaaksters, hosselaars, kijken vanaf de zijlijn toe hoe Galina’s droom zich ontvouwt.

‘Sangria’ wordt geregisseerd door Ruud Wessels. Bij Toverlei regisseerde hij al eerder ‘De Vader’, ‘Op weg naar Tar’, ‘Rolbrug’, ‘Midzomernachtsdroom’ en ‘De Heerlijkheid van Asten’.  Als ‘maximalisme’ een stroming was zou hij daar graag toe gerekend worden: hij gaat voor het maximale halen uit de wendingen, schakelingen en onderlagen in de tekst, uit pure liefde voor de taal, voor de personages maar vooral voor de situaties waarin ze zich geplaatst weten en waarin ze de confrontatie met elkaar aangaan.

Voorstellingsdata: vr 27 en za 28 januari, vr 3, za 4 en zo 5 februari (matinee)

Plaats: Theater de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110A, Leiderdorp

Aanvang: 20.30 uur (zo 5 februari 14.30 uur)

Entree: € 15,-

Reserveren: www.toverlei.nl

Uit de krant