De spelers van Jong Toverlei.
De spelers van Jong Toverlei. Foto: PR

Debuutvoorstelling tienergroep van Toverlei

Cultuur

Jong Toverlei, de nieuwste tak van de Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei, speelt op vrijdag 9 en zaterdag 10 december haar debuutvoorstelling: ‘Sprookjesstuk’.

Jong Toverlei is afgelopen september van start gegaan. Toverlei maakt met deze nieuwe afdeling ruimte voor jongeren. 

Kinderafdeling Toverkids bestaat al veel langer, maar wat ontbrak was een plek in de vereniging waar tieners terecht kunnen die door willen gaan met theater maken maar te oud zijn geworden voor Toverkids. Vanaf Jong Toverlei is doorstroming naar de groep volwassen spelers bij Toverlei mogelijk. Nu is Toverlei dus echt een vereniging voor en dóór alle leeftijden

De groep enthousiaste tieners van Jong Toverlei is aan de slag gegaan met aan expressie, drama en beweging en brengt dat nu samen in de voorstelling Sprookjesstuk. 

Nu is Toverlei dus echt een vereniging voor en dóór alle leeftijden

Wordt het echt een sprookjesstuk of maken ze sprookjes stuk…. dat is nog niet bekend. Onder leiding van de Leiderdorpse theaterdocent Bram Wildeman werken de spelers met veel enthousiasme aan roerloze dynamiek, energieke slow-motion, fluisterschreeuwen en oorverdovende stiltes. In sprookjes kan immers alles! Wolvenbont en varkensleer, reuze dwergen en liefdesmonsters. Roodkapje met of zonder hoofd. Alles gaat uit elkaar, buitenstebinnen en onderstekop! Kortom, een bijzonder schouwspel voor jong en oud.

‘Sprookjesstuk’  is minder geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. De voorstellingen zijn op vrijdag 9 december om 20.15 uur en op zaterdag 10 december om 16.00 en 20.15 uur.  

Toegang: € 7,50. Locatie: De Sterrentuin , van Diepeningenlaan 110a, Leiderdorp. 

Reserveren op www.toverlei.nl.  

Uit de krant