Afbeelding
Foto:

Leiderdorp krijgt eigen filmfestival

Cultuur

Het Filmhuis Leiderdorp organiseert op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september een filmfestival. Tijdens de drie dagen zullen acht films te zien zijn die ieder anderhalf uur duren. “Voor zover bekend heeft zo’n activiteit nog nooit in ons mooie dorp aan de Rijn plaatsgevonden”, laat het bestuur van het Filmhuis weten.

Op het programma staan films als Herself van Phyllida Lloyd, Ik wist het van Jamel Aattache en To Olivia van John Hay. Voor de kinderen wordt onder meer Piraten van hiernaast gedraaid Meer informatie over het filmfestival volgt later via deze krant en de website www.filmhuisleiderdorp.nl.


Succes

Het Filmhuis Leiderdorp bestaat nu vier jaar en is zonder meer een succes. Vele filmliefhebbers hebben hun weg gevonden naar het theatertje in gebouw De Sterrentuin dat twee keer per maand dienst doet als bioscoop. Om de week op de donderdag, afwisselend ‘s middags en ‘s avonds, wordt hier een film gedraaid. Het aanbod is zeer gevarieerd: drama, humor, actie, romantiek en biografie.  Ook kinderfilms maken deel uit van het programma. Een team van vrijwilligers zorgt ervoor dat het geheel draaiende wordt gehouden, zoals registratie stoelnummers, kassa, barbediening en techniek. In de pauze kunnen de bezoekers, die voor het overgrote deel uit het dorp komen, met elkaar van gedachten wisselen over de films of gewoon een praatje maken. 

De populariteit van de filmmiddagen- en avonden bracht het bestuur op het idee om een stap verder te gaan een filmfestival te organiseren. Via de cultuurcoach heeft het bestuur medewerking gekregen vanuit de gemeente om dit festival mogelijk te maken.

Uit de krant