Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

Viering Internationale Vrouwendag in Leiden

  Cultuur

De viering van Internationale Vrouwendag kan dit jaar weer live doorgaan. In Leiden verzorgt het Vrouwennetwerk Leiden e.o. op zondagmiddag 6 maart een mooi programma met als thema ‘Verbinden door Kunst en Cultuur’. 

Kunst in de breedste zin van het woord is altijd belangrijk geweest voor vrouwen. Het verbindt vrouwen met heel verschillende culturele achtergronden. Zondagmiddag 6 maart kunnen bezoeksters van de Vrouwendag kunst maken, zien, horen en delen.

De middag start met een plenair programma. Na het welkom door Hanneke de Winter zal de Leidse wethouder Fleur Spijker de viering openen. Daarna volgen twee gesproken columns: ‘Vrouwen en Kunst’ door Meta Knol en ‘Werelden verbinden door middel van taal’ door Rehab Chaker. Vervolgens is er de keuze uit twaalf workshops variërend van Henna tattoos zetten tot Art game: mens-erger-je wel en van Ontwerpen met Staphorster stippen tot De impact van censuur op verbeelding van het vrouwenlichaam. Er wordt gezorgd voor een multiculti High Tea en de middag wordt afgesloten met een optreden van het koor ‘Er welt een traan’ onder leiding van Hilde Jansen.

De middag vindt plaats van 13.00 tot 17.30 uur in het Leids Volkshuis. Deelname kost 3 euro per persoon. De dresscode is kunstig en feestelijk. Kijk op vrouwennetwerkleiden.nl/internationale-vrouwendag-2022/ voor meer informatie.

Meer berichten