Logo leiderdorpsweekblad.nl
Willem van den Broek. | Foto: PR
Willem van den Broek. | Foto: PR (Foto: PR)

Willem van den Broek gaat BplusC leiden

  Cultuur

Willem van den Broek wordt per 1 mei de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur bij BplusC. Hij neemt het stokje over van Willem van Moort, die deel blijft uitmaken van de Raad van Bestuur tot de zomer, waarna hij van zijn pensioen gaat genieten.

Willem van den Broek volgde zijn opleiding tot beeldend kunstenaar in Amsterdam en studeerde vervolgens kunstmanagement in Utrecht. Na enkele maanden in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt te hebben werkte hij twaalf jaar als full time kunstenaar. Hij exposeerde zijn kunst niet alleen in Nederland, maar ook in o.a. Atlanta, Sint-Petersburg, Perugia, Murcia en Whenzou. Van den Broek is momenteel directeur-bestuurder van Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda en laat daar een gezonde, wendbare en krachtige organisatie achter. In de afgelopen jaren heeft hij intensief samengewerkt met de bibliotheek, onderwijs, schouwburg en museum. Met veel enthousiasme stapt hij nu over naar Leiden om te werken aan de ambities en toekomst van BplusC. 

Edwin van der Spek, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Met Willem van den Broek halen we een ervaren en energieke bestuurder in huis die de nieuwe koers van BplusC verder gaat ontwikkelen en uitzetten. Met als doel iedereen in Leiden en omgeving te laten ervaren wat de verbindende kracht van kennis, cultuur en educatie is. We bedanken Willem van Moort voor zijn jarenlange inzet. We raken een bevlogen directeur kwijt en zijn hem dankbaar voor wat er onder zijn leiding gerealiseerd is.”

Willem van Moort heeft aan de wieg gestaan van BplusC, waar hij veertien jaar bestuurder is geweest. Hij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet om kennis, kunst en cultuur met elkaar te verbinden.

Meer berichten