Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het Leiden English Choir. | Foto: PR</p>

Het Leiden English Choir. | Foto: PR

(Foto: )

Leiden English Choir in Marekerk en online

  Cultuur

Ondanks de coronamaatregelen geeft het Leiden Englisch Choir ook dit jaar weer een kerstconcert. ‘Tidings of wonder’ wordt uitgevoerd op zaterdag 18 december van 15.00 tot 16.00 uur in de Marekerk maar is ook online te volgen. 

Anne Marieke Zijlstra (hobo) en Takashi Mizumoto (pinao) begeleiden het koor dat wordt geleid door Hebe de Champeaux. Op het programma staan werken van Paulus, Gounod, Clausen, Chillcot, Kroese, Luboff, Rutter en natuurlijk een aantal traditionele Christmas Carols. 

Het geheel is een heerlijke afwisseling van modern en klassiek, van werken die uitnodigen tot luisteren en liederen die je mee wilt (en mag) zingen. 

In de Marekerk kan maar een beperkt aantal bezoekers terecht maar via de website LEC.nl kan tegen betaling van 10 euro een link worden verkregen, waardoor het concert via computer of telefoon live meegemaakt kan worden of later (nogmaals) teruggekeken kan worden.
Het koor is natuurlijk heel blij dat het op deze manier toch een concert kan verzorgen. Trouwe bezoekers hoeven het kerstconcert niet te missen, en wie nieuwsgierig is maar niet uit huis kan of wil kan zo een goede indruk krijgen van het niveau en het plezier waarmee gezongen wordt. En uiteraard zijn deze inkomsten van de livestream ook van belang voor het koor en de professionele musici die het koor begeleiden.

Meer berichten