Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Een van de verdwenen gebouwen met een verhaal: stoomoliefabriek Sillevis aan de Van der Valk Boumanweg in 1923. | Foto: PR Comité OMD Leiderdorp</p>

Een van de verdwenen gebouwen met een verhaal: stoomoliefabriek Sillevis aan de Van der Valk Boumanweg in 1923. | Foto: PR Comité OMD Leiderdorp

(Foto:)

Reis langs bestaande en verdwenen monumenten op Open Monumentendag in Leiderdorp

  Cultuur

Ook in Leiderdorp is het komende zaterdag, 11 september, Open Monumentendag. In het kader van het landelijke thema ‘Mijn Monument is jouw monument’ kan dan een reis gemaakt worden langs bestaande en verdwenen monumenten in de gemeente.

De Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 is het start- en eindpunt van een wandelroute en een fietstocht door Leiderdorp, terwijl in de kerk beelden worden getoond van monumenten uit heden en verleden. In de informatiestand van Open Monumentendag bij de Dorpskerk is alle informatie te vinden over de volgende activiteiten: 

Wandelroute

Deze wandelroute brengt je langs panden en plaatsen met een verhaal via Jaagpad, Doesbrug en Hoofdstraat en bevat kennisvragen over oud Leiderdorp. Bij de informatiestand is de (gesproken) route te downloaden of op papier mee te nemen. 

Onderweg kun je op het aquaduct over de A4 meer te weten komen over de Limes, de noordelijkste grens van het Romeinse rijk. 

Fietstocht

Deze fietstocht van ongeveer 15 kilometer bevat ook quizvragen die je kennis over Leiderdorp zullen prikkelen. De routebeschrijving krijg je bij de informatiestand. Onderweg biedt het Comité Open Monumentendag Leiderdorp de fietsers koffie en gebak aan.

Videopresentatie

In de Dorpskerk draait een doorlopende presentatie van foto’s, die je een rondrit laten maken langs verdwenen en bestaande monumenten van Leiderdorp uit de afgelopen 1500 jaar.

Bezoek aan Dorpskerk en begraafplaats

Overdag zijn de Dorpskerk en de begraafplaats achter de kerk te bezichtigen. Op de begraafplaats is een rondleiding.

Open Monumentendag 2021 wordt in Leiderdorp georganiseerd door het Comité Open Monumentendag Leiderdorp in samenwerking met het Leiderdorps Museum. De OMD informatiestand is zaterdag geopend vanaf 11.00 uur.   

Meer berichten