Logo leiderdorpsweekblad.nl
De cast van De Toverlamp. | Foto: Johan Mol
De cast van De Toverlamp. | Foto: Johan Mol (Foto: Johan Mol )

Eindelijk weer op het toneel

  Cultuur

 Ondanks de coronaperiode is het de Toverkids, de kinderafdeling van de Leiderdorpse toneelvereniging Toverlei, toch gelukt weer een toneelstuk op de planken te zetten.

Vanaf de tweede week van mei is gerepeteerd en afgelopen weekend speelde Toverkids vier voorstellingen van ‘De Toverlamp’, een toneelstuk gebaseerd op het magische sprookje ‘Aladddin en de wonderlamp’. Vanwege de coronamaatregelen zaten de bezoekers per gezin en eenheid van oma en opa op 1,5 meter afstand.

Het verhaal is bekend: in een grot in een verre hete woestijn ligt een kleine stoffige lamp. Maar dit is geen gewone lamp: het is een ‘Toverlamp’. De Toverkids namen de bezoekers mee naar de betoverende stad Agrabah, waar een straatjongen per ongeluk in een avontuur vol spanning belandt, waarbij de lamp centraal staat.

Er waren enkele hoofdrollen, sommige kinderen hadden dubbelrolletjes. De kleding was weer van de hand van Henriette Schimmel. Het productieteam heeft volle toeren gedraaid en de techniek zorgde voor bijzondere licht- en geluidseffecten. Toverkid-technicus Jacques de Water was bovendien de stem van de grot. 

Ondanks de korte voorbereidingsperiode zette de kinderen met veel enthousiasme een spetterende show neer. Al met al een mooie afsluiting van een bijzonder coronajaar.

Meer berichten