Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Myrna Dop knipt het lint door waarmee het museum officieel weer open is. Links Joke Larrewijn-Schillemans van de Kunstkring Leiderorp. Voorzitter Bob Reidsma van het Leiderdorps Museum staat links achteraan.&nbsp;</p>

Myrna Dop knipt het lint door waarmee het museum officieel weer open is. Links Joke Larrewijn-Schillemans van de Kunstkring Leiderorp. Voorzitter Bob Reidsma van het Leiderdorps Museum staat links achteraan. 

(Foto: J.P.Kranenburg)

Leiderdorps Museum eindelijk weer open

  Cultuur

Bijna acht maanden was het Leiderdorps Museum gesloten vanwege de coronamaatregelen. Maar nu zijn de deuren van het museum aan de Vronkenlaan 46 weer elke zaterdagochtend en zondag- en woensdagmiddag open voor publiek.

Het museum heeft altijd de vaste tentoonstelling ‘Weet waar je woont’ plus een wisselende expositie. In die laatste staat dit keer het werk van negen amateurkunstenaars centraal. Zaterdagochtend 12 juli werd de expositie feestelijk ingeluid met toespraken van expositie coördinator Joke Larrewijn-Schillemans van Kunstkring Leiderdorp en voorzitter Bob Reidsma van het museum.

De opening werd opgedragen aan de onlangs overleden Jan-Albert Dop, vrijwilliger van het Leiderdorps Museum. De officiële openingshandling, het doorknippen van een lint, werd verricht door zijn vrouw Myrna, secretaris van het Leiderdorps Museum en ook lid van Kunstkring Leiderdorp.


Voorproefje

In normale omstandigheden organiseert de Kunstkring Leiderdorp altijd om het jaar een grote tentoonstelling met werken van amateurkunstenaars. Na de laatste succesvolle tentoonstelling van 2018, waar tachtig kunstenaars aan deelnamen, kon deze in 2020 wegens corona helaas niet doorgaan. In april 2022 hoopt Kunstkring Leiderdorp weer Amateur Kunstenaars Expositie te organiseren in het Leiderdorpse gemeentehuis. Tot die tijd is de huidige expositie in het Leiderdorps Museum een mooi voorproefje. Meer informatie over de exposanten en hun werk is te vinden op de website van Kunstkring Leiderdorp www.kunstkringleiderdorp.nl.


Dansproducties

Naast het zeer gevarieerde werk van de amateurkunstenaars zijn op een videoscherm drie dansproducties te zien van Dance Company The Kitchen onder leiding van Leiderdorper Jamie de Groot die tekent voor zowel de choreografie als de muziek.

Het museum is gevestigd aan de Vronkenlaan 46 in Leiderdorp (in een vleugel van Basisschool De Bron). Openingstijden: wo. 13.30 - 16.00 uur; za. 10.30 - 12.30 uur; zo. 14.00 - 16.00 uur of na telefonische afspraak via 06 8333 4848. De wettelijke coronamaatregelen voor musea zijn van kracht.

Meer berichten