Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: pixabay
corona

Laagste aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp sinds half september

  Cultuur

Na de hapering van vorige week zette de daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp afgelopen week weer stevig door. Van maandag 25 tot en met zondag 31 januari (week 4) registreerde de GGD 20 nieuwe coronagevallen, precies de helft van de week ervoor. Het is het laagste aantal sinds half september vorig jaar. 

Wel moesten vorige week twee Leiderdorpers vanwege covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen en zijn twee Leiderdorpers aan de ziekte overleden.

In de rest van de Leidse regio waren de besmettingscijfers minder gunstig. In Leiden kregen 156 inwoners in week 4 een positief testresultaat, 12 minder dan in week 3. Voorschoten stond de teller vorige week op 18, een afname van 4 ten opzichte van week 3. In Oegstgeest en Zoeterwoude nam het aantal nieuwe coronabesmettingen zelfs toe, van 22 naar 32 in Oegstgeest en van 25 naar 33 in Zoeterwoude.

Bekeken over de hele gezondheidsregio Hollands Midden - de Leidse-, Alhpense- en Goudse regio plus de Duin- en Bollenstreek - daalde het het aantal nieuwe coronabesmettingen met 16,5 procent (1219 / -241).

Meer berichten