Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op de vier hoeken van het weiland passeerde steeds één trio acteurs voor een coronaveilig optreden van ruim een kwartier.
Op de vier hoeken van het weiland passeerde steeds één trio acteurs voor een coronaveilig optreden van ruim een kwartier. (Foto: J.P.Kranenburg)

Coronaproof theater vol Russisch absurdisme

  Cultuur

Na een succesvolle reeks van zes voorstellingen in Leiden streek Toneelgroep Al Dente op donderdag 17 september neer in het weitje achter de kinderboerderij in het Leiderdorpse park De Houtkamp voor nog eens drie uitverkochte avonden absurdistisch theater.

De gemeente, het parkbeheer en Brasserie Park hadden van het begin af aan positief meegedacht over de realisering van dit plan. Het mooie nazomerweer deed de rest.
Gespeeld werd Ik zit hier op een stoel, een door regisseur Jos Nijhof samengesteld theatervierluik op basis van teksten van de Russische schrijver Daniil Charms. Op de vier hoeken van het weiland passeerde steeds één trio acteurs voor een optreden van ruim een kwartier. Het publiek was verdeeld in vier kleinere groepen en kon op die manier geheel coronaproof genieten van de vier delen van de voorstelling. Terwijl de zon langzaam onderging, passeerden tientallen korte scènes vol ongerijmdheden en verwarrende bespiegelingen de revue.

Enthousiast

De reacties van het publiek na afloop waren zeer enthousiast, zoals bleek in de gezellige nazit bij Brasserie Park. En ook Al Dente was meer dan tevreden toen op zaterdagavond het laatste applaus geklonken had en de groep kon constateren dat het in deze crisistijd tóch drie weken lang heerlijk theater had weten te maken.


Meer berichten