Logo leiderdorpsweekblad.nl
Marlen Visser. | Foto: PR
Marlen Visser. | Foto: PR (Foto: PR)
boeken

Nieuwe thriller Marlen Visser

  Cultuur

Op 10 juni verschijnt Noodlot, de nieuwe thriller van de auteur Marlen Visser.

Marlen tekende hiervoor een contract bij uitgeverij Prometheus, de uitgever van onder andere Simone van der Vlugt en Griet op de Beeck. Voor dit verhaal heeft ze zich laten inspireren door een gebeurtenis in het Zeeuwse Vrouwenpolder, zes jaar geleden, toen de Postcodeloterij-hoofdprijs op de enige postcode van dit kleine dorp viel. Waarmee alle inwoners automatisch winnaar of verliezer werden. Patrick Lodiers (BNN) maakte er een documentaire over. Wat doet zo’n gebeurtenis met een kleine, gesloten gemeenschap? In het dorpje Vierschoten in Noodlot worden de verhoudingen stevig op scherp gezet. Met alle gevolgen van dien…

Peter R. de Vries voorzag het manuscript van zijn professionele commentaar.


Korte inhoud

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars én verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Alleen Manuel lijkt openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

Over de auteur

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Tot voor kort woonde zij achtereenvolgens (jarenlang) in Leiden, Leiderdorp en Voorschoten. Zij werkt nog altijd in Leiderdorp, als manager bedrijfsvoering bij FloreoKids. Naast haar boeken -Stem! (genomineerd voor de Schaduwprijs) en Meesterdeal- schreef zij de succesvolle Storytel Original luisterserie Latte Macchiato.

Meer berichten