Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Dorpkerk wordt sinds december bij donker prachtig uitgelicht.
De Dorpkerk wordt sinds december bij donker prachtig uitgelicht. (Foto: Jan van 't Zelfde)

Jubileumboek 400 jaar Dorpskerk gepresenteerd

  Cultuur

Ondanks de afgelasting van de diverse activiteiten rondom het 400-jarig bestaan van de Leiderdorpse Dorpskerk is vrijdag 15 mei het jubileumboek officieel gepresenteerd. In zeer besloten kring namen onder meer koster Henk van der Velden en oud-predikante Henny Parigger de eerste exemplaren in ontvangst uit handen van auteur Martine Zoeteman-van Pelt.

Lees hoe de standplaats Leiderdorp voor dominees vaak een keerpunt in hun carrière is. Kijk naar keurige kerkgangers uit de jaren zestig op unieke foto’s uit de collectie van het kostersechtpaar Soek. Blader in het plakboek van de restauratiearchitect, die de beeldbepalende toren durfde af te breken om de vorm van 1620 terug te brengen. Volg de oude verslagen van de kerkenraad over vechtende ouderlingen en een dominee over verlies van voorrechten. Geniet van het enthousiasme van de ‘drie Henken’ over hun kerk. Weet waarom de schenkers hun unieke Mitterreither-orgel uit 1781 nooit hebben beluisterd. Verhalen uit het dagelijks leven; een geschiedenis van wat je normaal niet hoort.

'Dorpskerk Leiderdorp 400 jaar', van Martine Zoeteman-van Pelt, Haro Hielkema en Frans Grims met foto´s van Jan van ’t Zelfde is te bestellen via www.dorpskerk400.nl.

Meer berichten