Leiderdorps Museum heropent op 3 juni
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het Leiderdorps Museum in het gebouw van basisschool De Bron aan de Vronkenlaan 46.
Het Leiderdorps Museum in het gebouw van basisschool De Bron aan de Vronkenlaan 46. (Foto: PR)

Leiderdorps Museum heropent op 3 juni

  Cultuur

Op woensdagmiddag 3 juni om 14.00 uur gaat het Leiderdorps Museum eindelijk open op de nieuwe locatie aan de Vronkenlaan 46.

Het museum moest eind vorig jaar vertrekken uit De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan. Voor de tentoonstellingsruimte werd onderdak gevonden in schoolgebouw De Bron. Het was de bedoeling dat de nieuwe locatie geopend zou worden op 29 februari, maar dat werd vertraagd vanwege een inbraak in het museumdepot. Daarna werd gemikt op 28 maart maar ook dat ging niet door. Dit keer gooide de coronacrisis roet in het eten.

Nu gaan de deuren open op 3 juni. Er zijn twee tentoonstellingen te bekijken. De vaste tentoonstelling ‘Weet waar je Woont’ is in een nieuw jasje gestoken. Doordat het museum iets meer ruimte heeft dan tevoren, is deze expositie uitgebreider. Daarnaast is er dit jaar de tentoonstelling ‘75 jaar bevrijding - 75 jaar vrijheid’. Deze expositie over de bezettingstijd in Leiderdorp en de bevrijding in mei 1945 is tot in het najaar te zien.

Het museum is te bezoeken op de woensdagmiddag van 14 uur tot 17 uur, op zaterdagochtend van 10.30 uur tot 12.30 uur en op zondagmiddag van 14 uur tot 16 uur. Buiten deze tijden zijn bezoeken van kleine groepjes op afspraak mogelijk.

Het museum heeft alle voorzorgsmaatregelen genomen om aan de richtlijnen van het RIVM en de museumsector te voldoen en op deze wijze om een veilig bezoek mogelijk te maken. In verband daarmee is het aantal bezoekers dat gelijktijdig kan worden toegelaten voorlopig beperkt tot vijf.


Meer berichten