Het Doeshavenconcert 2019.
Het Doeshavenconcert 2019. Archieffoto: J.P. Kranenburg

Doeshavenconcert op 3 juli gaat niet door

Cultuur

De zesde editie van het Doeshavenconcert, die gepland stond voor vrijdag 3 juli, is afgelast in verband met het coronavirus.

Motto van het Doeshavenconcert is altijd ‘door Leiderdorpers, voor Leiderdorpers’. Tijdens het gratis toegankelijke concert in de Doeshaven treden lokale koren, bands, individuele zangers en zangeressen en dansgroepen op voor een publiek van dorpsgenoten. De lustrumeditie van het evenement trok op 5 juli vorig jaar nog zo’n duizend bezoekers.

De organisatie van het Doeshavenconcert is in handen van WSV Doeshaven, de Oranjevereniging Leiderdorp, Annemiek de Groot en de gemeente Leiderdorp. Zij hebben na lang beraad besloten een streep door de editie van dit jaar te zetten. Reden is dat het niet zeker is dat het coronavirus begin juli voldoende onder controle is. De organisatie vindt daarom het niet verantwoord een evenement op poten te zetten waar zoveel mensen komen.

Verplaatsen naar later in de zomer is ook geen optie omdat ook dat geen zekerheid geeft en onnodige kosten met zich meebrengt.


Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant