Logo leiderdorpsweekblad.nl
Aan de reis naar Malawi doen ruim 20 jongeren mee. | Foto: PR
Aan de reis naar Malawi doen ruim 20 jongeren mee. | Foto: PR (Foto: PR )

Doeshofconcert in kasteeltuin voor jongerenreis Malawi

  Cultuur

De jongeren van World Servants Leiderdorp organiseren op zondagmiddag 14 juli een gezellige muziekmiddag in de openlucht. Het Doeshofconcert wordt gehouden in de voormalige kasteeltuin bij boerderij Doeshof aan de Ruigekade 3. De opbrengst is bestemd voor een school in Malawi waar de jongeren in de zomer van 2020 zelf aan gaan meebouwen.

Tijdens het concert treden verschillende bands op. Creative & Friends spelen diverse bekende popnummers. Fiddle 'n Drum is een accoustische folkband die Ierse, Amerikaanse en Schotse muziek maakt. Daarnaast laten DJ Floris Dice en de band Final Amendement van zich horen. Bezoekers wordt verzocht zelf een stoel of kleed om op te zitten mee te nemen. Bij slecht weer gaat het concert door in boerderij Doeshof. Het concert duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens het concert verkopen de jongeren hapjes en drankjes. De entree bedraagt € 7,50 aan het hek en € 5,- bij reservering vooraf. Reserveren kan tot 13 juli via worldservantsleiderdorp@gmail.com. Betalen kan alleen contant.

Geld inzamelen

Het organiseren van het concert is een van de manieren waarop de jongeren geld inzamelen voor hun reis. Per persoon moeten zij ruim 2.000 euro inleggen. Ze betalen niet alleen hun eigen reiskosten, maar financieren ook een deel van de bouwkosten en van de afbouw van de school na hun vertrek. Onlangs bezorgden de jongeren vaderdagontbijtjes aan huis. Ook voor het nieuwe seizoen staan diverse activiteiten in de planning, waaronder een gala in de Dorpskerk.

World Servants

Het initiatief voor de reis is ontstaan vanuit de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Er doen ruim 20 jongeren aan mee van 16 jaar en ouder. De reis wordt georganiseerd door World Servants, een organisatie met dertig jaar ervaring in het organiseren van jongerenreizen naar ontwikkelingslanden. World Servants werkt altijd samen met lokale instanties. Naast het bouwen aan een schoolgebouw zullen de deelnemers veel contact hebben met de bewoners van het dorp waar ze aan de slag gaan. Meer informatie op www.worldservants.nl/leiderdorp.

Meer berichten