Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een trouwerij in de raadzaal aan de Hoofdstraat 1-3.
Een trouwerij in de raadzaal aan de Hoofdstraat 1-3. (Foto: PR)

Gezocht: trouwfoto's uit voormalige raadzaal aan Hoofdstraat 1-3

  Cultuur

Het Comité Open Monumentendag is op zoek naar oude trouwfoto's die zijn gemaakt in de raadzaal van het voormalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat 1-3 in Leiderdorp. Die raadzaal is tijdens Open Monumentendag in Leiderdorp, op zaterdag 14 september, te bezichtigen. Het comité hoopt dan een grote collage te kunnen laten zien van huwelijksfoto's die hier geschoten zijn.

Het thema van Open Monumentendag 2019 is 'Plekken van Plezier'. Rond dat thema worden in de Hoofdstraat worden op 14 september diverse activiteiten georganiseerd. Een aantal panden waarop het etiketje 'plek van plezier' past, is te bezichtigen.

Ook het voormalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat 1-3 wordt op deze dag gedeeltelijk opengesteld voor het publiek. Hierbij gaat het om de oude raadzaal, gelegen op de eerste verdieping van het pand, waar in het verleden de gemeenteraadsvergaderingen werden gehouden maar waar ook de huwelijken werden gesloten. In veel gevallen was het de toenmalige gemeenteambtenaar van de Burgerlijke Stand, de heer Braat, die in die periode de Leiderdorpse stelletjes in de echt verbond. Het pand aan de Hoofdstraat 1-3 was van 1935 tot 1979 in gebruik als gemeentehuis.

Voor dorpsgenoten die daar getrouwd zijn, of aanwezig zijn geweest bij een trouwerij, kan een bezoek aan de oude raadzaal een feest van herkenning zijn. Om dat feest nog mooier te maken, wil het comité Open Monumentendag een collectie trouwfoto's laten zien die in de raadzaal zijn genomen. Wie zulke foto's beschikbaar wil stellen, kan contact opnemen met Aad Vons van het Comité Open Monumentendag, tel. (071) 5893572 of 06 51604149. Foto's met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en huwelijksdatum kunnen afgeven worden, of in de brievenbus gedaan, bij de familie Vons, Koningstraat 14, 2351 PH te Leiderdorp. De foto's worden voorzichtig behandeld, gescand en zo snel mogelijk geretourneerd.

Meer berichten