Afbeelding
Foto: J.P. Kranenburg

Songs2Sing zingt voor én met publiek tijdens jubileumconcerten

Cultuur

Het Leiderdorpse popkoor Songs2Sing vierde haar vijftienjarig bestaan afgelopen weekend met twee vrolijke concerten. Locatie was dit keer de uitbundig met gouden en zwarte accessoires versierde aula van het Da Vinci College in Leiden.

Het koor opende op een bruisende wijze met het nummer 'Celebration' waarmee meteen het thema van de avond werd neergezet: het koor is jarig en dat moet gevierd worden!

Vervolgens zong Songs2Sing de hoogtepunten – de parels - uit de afgelopen jaar, waaronder nummers van Queen, Alicia Keys en Adéle. Het bekende nummer 'Sound of Silence' zong het koor in de recente versie van de band Disturbed.

Na de pauze feliciteerde de Leiderdorpse wethouder Joosten het koor met het 15-jarig bestaan. De wethouder benadrukte dat het koor een parel van Leiderdorp is gezien de vele activiteiten van het koor voor de Leiderdorpse gemeenschap. Het feest ging echt los toen het koor overging tot de 'singalong': het publiek zong ruim tien nummers gezellig met het koor mee. Bekende nummers van Abba (Mamma Mia, Dancing Queen) en enkele Nederlandstalige nummers werden uit volle borst gezongen door koor én publiek. Bij het nummer van Guus Meeuwis ('het dondert en het bliksemt') ontstond zelfs een spontane polonaise van het publiek met de wethouder voorop.

Het hele optreden werd opgefleurd met stijlvolle projecties van bij de nummers passende beelden en teksten. De knaller van de avond was – naast de polonaise - het nummer 'Blame it on the boogie': iedereen zong en danste met een speciale choreografie onder leiding van dirigente Annemieke de Groot. Songs2Sing trakteerde het publiek ook op een gezellige borrel in de pauze en na afloop van het optreden.

Music2Play, de live band van het koor, begeleidde het koor en het publiek bij alle nummers. Enkele prachtige instrumentale solo's lieten weer eens zien hoe goed deze band is. Het was op deze manier een heerlijk muzikaal feest met het koor, met de live-band, met familie, vrienden en dorpsgenoten.

Uit de krant

Uit de krant