Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Johan Kranenburg

Overweldigend concert FireChoir

  Cultuur

De Leiderdorpse Scheppingskerk was zondagavond te klein om alle belangstellenden voor het gratis concert van het Amsterdam Gospel FireChoir te herbergen. De afgeladen volle kerkzaal genoot met volle teugen. Bijna honderd leden van het FireChoir, afkomstig uit circa veertig verschillende landen, zetten het publiek in vuur en vlam tijdens hun Christmas concert. 

De zangamateurs uit circa veertig verschillende landen hebben zich gespecialiseerd in black gospels. Het koor beschikt over uitstekende solisten waarvan zeker Bob Brussel, één van de dirigenten, genoemd moet worden. De kerstboodschap werd uitgedragen in liederen als 'Jesus is born', 'Changed by a Baby Boy' en natuurlijk ontbrak een bijzondere uitvoering van 'Stille nacht' niet. Vooral na de pauze kreeg het koor het publiek mee dat meeklapte en -swingde in de kerkzaal. Die kerkzaal was voor deze avond veranderd in een echte theaterzaal met prachtige geluids- en lichteffecten. Het concert werd op een feestelijke wijze afgesloten met 'Sing we now of Christmas'.

Het Fire Choir begint in februari 2019 aan haar nieuwe seizoen en nodigt enthousiaste zangers uit in het nieuwe seizoen mee te doen. Voor informatie www.FireChoir.com.

Meer berichten