Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een beeld van de website met bestuursleden Diebels (links) en Gerrese (midden) van het Leiderdorps Museum.
Een beeld van de website met bestuursleden Diebels (links) en Gerrese (midden) van het Leiderdorps Museum. (Foto: Bob Reidsma)

Deel collectie Leiderdorps Museum te zien op Digitaal Platform Zuid-Holland

  Cultuur

Het Leiderdorps Museum is een van de eerste deelnemers aan het vorige week woensdag gelanceerde Digitaal Platform Zuid-Holland. Een deel van de collectie schilderijen van kunstschilder J.C. Roelandse die in handen zijn van het museum, is nu online te bekijken via https://www.entoen.nu/nl/zuid-holland.   

Het Zuid-Hollands digitaal platform voor cultureel erfgoed werd op 28 november officieel geopend door gedeputeerde Rick Janssen. Dat gebeurde in het Mauritshuis in aanwezigheid van afgevaardigden van een groot aantal Zuid-Hollandse musea.

Het digitaal platform is een initiatief van de provincie om Zuid-Hollandse musea een mogelijkheid te bieden hun collecties digitaal deel te laten uitmaken van de Canon van Zuid-Holland en de Canon van Nederland.

Het Leiderdorps Museum wil in stappen zijn gehele collectie voorwerpen op het platform zetten en daarna de archieven met foto's en afbeeldingen. Van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft het museum een financiële bijdrage ontvangen om medewerkers cursussen te laten volgen, professionele ondersteuning in te huren, de al in gebruik zijnde registratiesoftware te upgraden en de benodigde apparatuur aan te schaffen.

Het Leiderdorps Museum behoort tot de musea in Zuid-Holland die ver gevorderd zijn met het digitaliseren van hun collectie. Op deze wijze wordt ook het deel van de collectie dat is opgeslagen in het depot van het museum, alsmede de archieven met foto's, afbeeldingen en overig geschreven materiaal, op eenvoudige wijze toegankelijk voor het publiek.

Meer berichten