Logo leiderdorpsweekblad.nl
Hondenweer

Verkiezing

  Column
Foto: PR

De strijd om First Dog Leiderdorp is nog open. De winnaar van deze verkiezing van de Leiderdorpse tophond staat nog niet vast. Platform Hondenvrienden Leiderdorp (PHL) raadpleegde daarover een deskundige, een hoogleraar Kiezersonderzoek van de Universiteit Leiden.

PHL: "En, professor, wie gaat er winnen?"

De prof.: "Tja, dat is lastig te zeggen. De strijd is nog lang niet gestreden. En je weet natuurlijk nooit wat er op het laatste moment nog gebeuren gaat."

PHL: "Wat zeggen de peilingen?"

De prof.: "Goed dat u daarover begint! Er zijn namelijk helemaal geen peilingen. Wel zo verfrissend trouwens, voor de verandering. En al heeft hij zijn naam erg mee, Maurice de Hond heeft zich er nog helemaal niet mee bemoeid."

PHL.: "Hoe loopt de campagne, in uw ogen?"

De prof.: "De campagne is een tikkeltje te rustig, zou ik zeggen. Zo wild en scherp als de campagne voor de Kamerverkiezingen hoeft niet, maar iets meer pit erin zou best wel mogen. Er is verdorie een prijs te winnen!"

PHL: "Ziet u misschien toch een favoriet? Een mogelijke winnaar?"

De prof.: "U wilt dat ik een voorspelling doe? Daar waag ik me niet aan! Ik heb er al vaker naast gezeten. En als ik nu ook weer mis zit bij de First Dog Leiderdorp, tja, dan word ik een beetje het lachertje onder de wetenschappers. Liever niet dus."

PHL.: "En de opkomst, wat verwacht u daarvan?"

De prof.: "Die opkomst, dat zou geen probleem mogen zijn, lijkt me. Immers, op facebook een kandidaat hond voordragen met foto en motivatie is een kleine moeite. En je doet er de hond natuurlijk een groot plezier mee. Want ja, welke hond wil dat nou niet, tot aller-, allereerste First Dog van Leiderdorp worden verkozen…!"

Deze bijdrage is verzorgd door Platform Hondenvrienden Leiderdorp. Wij zetten ons, in overleg met de gemeente, in voor hondenvoorzieningen in Leiderdorp. Hebt u vragen, suggesties of ideeën? U kunt ons bereiken via hondenvriendenleiderdorp@gmail.com. Volg ons ook op Facebook: Platform Hondenweer - HVL

Meer berichten