Afbeelding
Foto: Marc Wonnink

Brief van Tjarda Struik: 100 dagen burgemeester

Algemeen

Sinds 14 november 2023 is Tjarda Struik burgemeester van Leiderdorp. Dat is inmiddels alweer 100 dagen. In een open brief aan alle Leiderdorpers kijkt Tjarda terug op die eerste periode als burgemeester. “De tijd is omgevlogen”, aldus Tjarda. Ze heeft de afgelopen tijd veel mensen ontmoet. Binnen en buiten de gemeente. Daar heeft ze enorm van genoten. Wat haar in het bijzonder trof waren de vele mensen die zich met hart en ziel inzetten voor het dorp. Dat maakt haar echt trots op Leiderdorp.

Toch ziet Tjarda ook een aantal punten voor verbetering. Zo staan mensen in heel Nederland - ook in Leiderdorp - tegenover elkaar. Ze wantrouwen elkaar soms ook. Daar wil ze graag iets aan doen. Ze ziet voor zichzelf een rol als de dirigent van een orkest. Iemand die zorgt voor harmonie en het optimale samenspel tussen alle partijen. Ook vindt Tjarda dat we het in de bestuurlijke wereld wel erg ingewikkeld hebben gemaakt. Daarom pleit ze voor meer gewone mensentaal en de menselijke maat. De derde observatie van de nieuwe burgemeester is dat Leiderdorp open staat voor een eigentijds burgemeesterschap. Dat waardeert ze zeer.

Tjarda Struik: “Ik wil een toegankelijke en benaderbare burgemeester zijn, midden tussen de mensen. Gewoon Tjarda. Daarom kijk ik er naar uit om kennis te maken met nog meer Leiderdorpers. Om te zien wat hen drijft. En om te ontdekken hoe we Leiderdorp samen nog mooier en sterker kunnen maken.”

De brief van Tjarda Struik is hier te vinden.

Uit de krant