Afbeelding
Foto: pr

37 kaarten

Algemeen

Een bijzondere verrassing voor de heer Neuteboom, die na bijna 50 jaar zijn woning aan de Molenaarstraat in Leiderdorp moest verlaten. Hij kreeg afgelopen week 37 kaarten van bewoners die zijn spullen een tweede kans hadden gegeven via de weggeefhoek.

De kaartenactie was een initiatief van Régine Dirkse, die de woning van de heer Neuteboom moest ontruimen vanwege zijn verhuizing naar een zorgcentrum. “Hij las altijd graag het Leiderdorps Weekblad, dus ik dacht: laat ik iets leuks voor hem doen”, vertelt ze. Ze plaatste een oproep op de weggeefhoek, waar ze veel spullen van de heer Neuteboom had aangeboden. “Ik vroeg of men een kaartje voor hem wilde schrijven. Hier werd met veel enthousiasme op gereageerd.”

Begin deze week bracht ze de kaarten naar het nieuwe appartement van de heer Neuteboom in Haagwijk in Leiden. “Hij was heel blij en ontroerd. Hij vond het heel leuk om te lezen wat de mensen met zijn spullen hadden gedaan. Het was een mooi gebaar van de bewoners om hem zo in het zonnetje te zetten.”

Uit de krant