Sander Heeman met links Eise van Oijen en rechts Jord Cornelisse. | Foto: Marc Wonnink
Sander Heeman met links Eise van Oijen en rechts Jord Cornelisse. | Foto: Marc Wonnink Foto: Marc Wonnink

100 kilometer roeien voor het goede doel

Algemeen

Zondagmorgen is Sander Heeman gestart met 100 kilometer roeien voor het Daniel den Hoed Fonds. Hij haalt geld op voor het fonds dat zich inzet voor gepersonaliseerde kankerbehandelingen op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. In Nederland sterven jaarlijks meer dan 43.000 mensen aan deze ziekte. In september 2023 verloor Sander zijn moeder aan de gevolgen van kanker.

Bij roeivereniging Asopos de Vliet is zondagmorgen Sander met twee vrienden gestart met het roeien op de roei ergometer. Compleet met livestream en muziek zit de sfeer er al vroeg in. Dat moet ook wel, de verwachting is dat Sander ongeveer 10 uur bezig zal zijn.

Het doel van 2.500 euro om mee te kunnen doen aan een fietstocht van Italië naar Nederland - ook om geld in te zamelen voor het fonds - is al voor de start gehaald. De teller staat zondagmorgen even na tien uur al op 2800 euro. Alles wat er nu opgehaald wordt, gaat rechtstreeks naar het goede doel.

Meer sportieve prestaties

Sander gaat op 10 en 11 mei 210 kilometer roeien voor de elfstedenroeimarathon. Op 20 mei 235 kilometer fietsen voor de elfstedenfietstocht en van 25 augustus tot en met 1 september fietsen van Italië naar Nederland voor Tour for Life.

‘Ik hoop ook dat we met zijn allen zoveel mogelijk geld op kunnen halen voor het Daniel den Hoed fonds. Dit omdat ik hoop dat zo snel mogelijk minder mensen, en uiteindelijk niemand, de onzekerheid, het lijden en het continue strijden die mijn moeder meemaakte hoeft te doorstaan. Voor mijn moeder komt het helaas te laat, maar als we ook maar een stapje dichter bij komen door zo’n mooie wielertocht te doen dan word ik al super blij.’

Doneren is hier mogelijk.

Uit de krant