Afbeelding
Foto: Rijnhart Wonen

Nieuwbouw Pinksterbloem van start

Algemeen

De bouw van 92 nieuwe, energiezuinige appartementen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp is gestart. Op 7 december werd de symbolische eerste paal in het bijzijn van wethouder Daan Binnendijk en directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen geslagen.

De nieuwbouw bestaat uit drie woonblokken met in totaal 92 sociale huurappartementen. De appartementen worden aardgasloos en geïsoleerd gebouwd. De openbare ruimte wordt groen en klimaatbestendig. Ook komen er veel extra parkeerplaatsen bij.

Groen

De focus ligt niet alleen op de appartementen, maar ook op de inrichting van de openbare ruimte. Er worden diverse groene zones gecreëerd, met ontspanningsplekken, plaatsen om te spelen en slimme oplossingen voor regenwaterbeheer, zoals wadi’s en een regentuin.

“Met deze nieuwbouw realiseren we meer betaalbare en duurzame woningen in Leiderdorp” vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen. “Dankzij de prettige samenwerking met de gemeente kunnen we nu starten met de bouw. De Pinksterbloem wordt een heerlijke plek om te wonen, omringd door groen. Samen met alle betrokkenen maken we er iets moois van!”

Zomer 2025 klaar

Wethouder Daan Binnendijk: ‘’Fijn dat Rijnhart Wonen is gestart met de bouw aan de Pinksterbloem. Daarmee worden 92 duurzame sociale huurwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad in Leiderdorp. Door de aandacht die we besteden aan de openbare ruimte ontstaat er een fijne, groene omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen fijn kunnen spelen én regenwater goed opgevangen kan worden. Hopelijk kunnen mensen snel genieten van hun nieuwe woonplek!’’ Chrétien Mommers: “Naar verwachting is de bouw voor de zomer van 2025 afgerond. We kijken ernaar uit om de eerste bewoners te verwelkomen in hun nieuwe thuis.”

Subsidie

In april besloot het kabinet om 300 miljoen euro subsidie beschikbaar te stellen om de woningbouw te stimuleren. Het Rijk heeft bekend gemaakt dat er €1.150.000,- aan subsidie beschikbaar wordt gesteld voor de Pinksterbloem. Chrétien Mommers is blij met de bijdrage. “Het zijn lastige tijden met hogere rentes en bouwkosten. Daardoor lopen veel projecten vertraging op. Dankzij dit geld van de overheid en de toewijding van de gemeente kan dit project door, want nieuwbouw blijft hard nodig.”

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant