Groene Piet was er maar druk mee, het uitdelen van alle cadeaus! | Foto: Milieu Educatief Centrum
Groene Piet was er maar druk mee, het uitdelen van alle cadeaus! | Foto: Milieu Educatief Centrum Foto: Milieu Educatief Centrum

‘Mag ik echt de hele tas vullen?’

Algemeen

De afgelopen twee weken zamelde Groene Piet speelgoed in voor gezinnen in Leiderdorp waar een Sinterklaasfeest of Pakjesavond niet zo vanzelfsprekend is. Het Milieu Educatief Centrum (MEC) en Incluzio Leiderdorp organiseerden deze actie samen. Iedereen die thuis speelgoed over had, kon dit inleveren. 

Maandag waren alle gezinnen uitgenodigd voor een gezellige Sinterklaasmiddag in het Milieu Educatief Centrum. Natuurlijk was Groene Piet zelf aanwezig met veel lekkers. En het leukste moment van de middag was natuurlijk het uitkiezen van Sinterklaascadeautjes.

Voor ieder wat wils

Elk gezin kreeg bij binnenkomst per kind een boodschappentas, om te gaan vullen met speelgoed. Een deel van het speelgoed was niet ingepakt en mochten de kinderen zelf uitkiezen met hun ouders. Het andere deel was wel ingepakt en konden de ouders uitkiezen met een cadeaulijst. ‘Mogen we echt een hele tas vullen met cadeautjes?’, vroegen veel kinderen. Om vervolgens met een grote glimlach iets uit te gaan kiezen.

Vanwege de grote hoeveelheid donaties, kon ieder kind wel iets vinden dat het heel graag wilde hebben. Voor de één waren dat autootjes of een mooie pop. Voor de ander een gezelschapsspel of leuke puzzel. Er was genoeg om uit te kiezen. Ook de komende tijd komen nog gezinnen langs voor hun cadeautjes.

Heel veel blije kindergezichtjes

‘We hebben vanmiddag heel veel blije kindergezichtjes gezien’, vertelt Melody Dijkstra van het Milieu Educatief Centrum. ‘Het is erg mooi om te zien dat zoveel mensen zo lief zijn om tweedehands speelgoed (soms zelfs nog nieuw in de verpakking) te doneren en het zo een tweede leven te geven bij een gezin dat het heel goed kan gebruiken. Een van de ouders zei: ‘Wat ontzettend gul dat mensen zulk mooi speelgoed willen doneren, sommige dingen zijn in de winkel veel te duur om te kunnen kopen. We zijn er heel blij mee!’ 

Groene Piet staat voor duurzaamheid. Hij wil graag dat we zo min mogelijk speelgoed weggooien. Door deze actie kunnen kinderen, die niet zoveel hebben, spelen met speelgoed waar een ander kind niet meer mee speelt.

‘Een groot dankjewel aan iedereen die heeft meegedaan aan de Groene Piet actie’, aldus de organisatie.

Afbeelding

Uit de krant