Afbeelding
Foto: BplusC

Avond over laaggeletterdheid bij BplusC

Algemeen

Vorige week woensdag waren raadsleden van de gemeenten Leiden en Leiderdorp in de bibliotheek Nieuwstraat in Leiden om meer te leren over laaggeletterdheid. Voor Leiderdorps waren Arie Janssen (CU-SGP) en Thomas Groentjes en Martine Breedveld (beiden VVD) aanwezig.

In Leiden zet Taalhuis BplusC zich ervoor in dat iedereen kan lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone. Daarom organiseerde Taalhuis BplusC deze inspirerende avond vol informatie en interactie.

De bijeenkomst werd geopend door BplusC directeur Margot Nicolaes. Zij vertelde over de activiteiten en cursussen van Taalhuis BplusC en de ambities voor de komende vier jaar. Daarna volgende een presentatie van Taalhuis BplusC over het belang van de drie basisvaardigheden taal, rekenen en digitaal. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken.

Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij dan ook meer moeite met digitale vaardigheden. Dat heeft grote impact op hun leven. Zij vinden bijvoorbeeld minder snel een baan of hebben minder grip op hun geldzaken.

Na de presentaties gingen de raadsleden ook zelf aan de slag. Ze speelden het spel van de escapekoffer, om zelf te ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn. Kregen een extra uitleg over de basisvaardigheden of een rondleiding langs de Taalhuiscollectie in de bibliotheek.

Uit de krant