De schets van de LOI-locatie. | Foto: pr
De schets van de LOI-locatie. | Foto: pr Foto: pr

Politiek over nieuwbouw LOI-locatie

Algemeen

De gemeenteraad bespreekt maandag 11 december de nieuwbouw op de LOI-locatie. Onderwijsinstelling LOI aan de Leidsedreef vertrekt uit Leiderdorp. De eigenaar wil op de locatie woningen bouwen en ruimtes voor kleinschalige bedrijvigheid.

De gemeenteraad bespreekt de Nota van Uitgangspunten. Inwoners en belangstellenden kunnen tijdens de vergadering inspreken of schriftelijk een reactie geven. Begin 2024 wordt een besluit genomen. Maandag wordt de ruimtelijke en planmatige uitgangspunten besproken. 

Bijwonen

De vergadering van het Politiek Forum is openbaar en vindt plaats op maandag 11 december vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1. Wie iets wil zeggen en/of meegeven kan zich aanmelden als inspreker. Dat kan tot uiterlijk 12.00 uur op maandag 11 december 2023 via griffie@leiderdorp.nl.

285 woningen

De eigenaar en de projectontwikkelaar willen in totaal 285 woningen op de LOI-locatie bouwen: 100 sociale huurwoningen, 85 woningen midden huur en/of midden koop en 100 woningen vrij te bepalen. De grootte van de woningen varieert tussen de 55 en 120 m2. Naast woningen wordt ook 3390 m2 werkomgeving gemaakt op de begane grond van de gebouwen.

Het plan bestaat uit 8 bouwblokken rond een verhoogde binnentuin. De drie noordelijke bouwblokken, parallel aan de Oude Spoorbaan, worden 9 bouwlagen hoog met een hoogteaccent van maximaal 15 bouwlagen (maximaal 50 meter accent). De overige bouwblokken krijgen een maximale hoogte van 6 bouwlagen.

Aan de Leidsedreef worden maximaal 50 bezoekersparkeerplaatsen toegevoegd. Bewoners parkeren uit het zicht in een parkeergarage onder de binnentuin.

Uit de krant