De campagne is inclusief campagnebeeld van de kerstman. | Foto: Fotografie Lavinia
De campagne is inclusief campagnebeeld van de kerstman. | Foto: Fotografie Lavinia Foto: Fotografie Lavinia

Lokale koop campagne ‘Shop in Leiderdorp’ gestart

Algemeen

De lokale campagne ‘Shop in Leiderdorp’ is van start gegaan. De campagne is erop gericht om mensen lokaal te laten kopen bij fysieke winkels in het dorp en om gebruik te maken van lokale dienstverleners. 

Mensen die bij een Leiderdorpse winkel of Leiderdorps bedrijf hebben gekocht, kunnen de gegevens van de kassabon / factuur doorgeven via de website www.shopinleiderdorp.nl en moeten de bon ook bewaren.

De actie loopt van 6 tot en met 22 december. Vijf winnaars ontvangen een goed gevuld Leiderdorps kerstpakket, uit handen van de Kerstman.

“Het is belangrijk dat onze lokale economie wordt versterkt. Leiderdorpse ondernemers sponsoren ook vaak lokale sportclubs. Verder hebben ondernemers het best wel zwaar, denk bijvoorbeeld aan de hoge energieprijzen en de krappe arbeidsmarkt.”, stelt wethouder Herman Romeijn.

De actie is een gezamenlijke actie van de gemeente Leiderdorp en de Leiderdorpse ondernemersvereniging (LOV). De wethouder ziet ‘Shop in Leiderdorp’ ook als steun aan Leiderdorpse ondernemers. LOV-voorzitter Lorien de Roode onderstreept de gedachte dat het belangrijk is om bij lokale ondernemers te kopen. Daarbij voegt ze toe, “Vergeet dus niet om de kassabon te vragen in de actieperiode”. 

Voor ‘Shop in Leiderdorp’ geldt dat iedereen die bij een Leiderdorpse ondernemer iets koopt, de gegevens van de kassabon of factuur doorgeeft via www.shopinleiderdorp.nl en de bon ook goed bewaart. Op zaterdag 23 december gaat de Kerstman op pad met vijf goed gevulde kerstpakketten.

Uit de krant