Het MEC organiseert ook dit jaar de Groene Piet cadeau-actie. | Foto: pr
Het MEC organiseert ook dit jaar de Groene Piet cadeau-actie. | Foto: pr Het MEC organiseert ook dit jaar de Groene Piet cadeau-actie. | Foto: pr

Groene Piet: doneer een cadeau

Algemeen

Na het grote succes van vorig jaar, is Groene Piet terug. Heb jij een extra cadeautje over van Sinterklaas? Heeft Piet jou per ongeluk een cadeau gegeven dat je al hebt? Of heb je nog een mooi stuk speelgoed waar je zelf nooit mee speelt?

Groene Piet maakt hier graag andere kinderen blij mee. Hij zamelt dit jaar speelgoed in voor gezinnen waar een Sinterklaasfeest niet zo vanzelfsprekend is.

Groene Piet wil graag dat er zo min mogelijk speelgoed in de prullenbak wordt gegooid. Goed speelgoed waar jij niet (meer) mee speelt, daar kan een ander kind nog wel mee spelen. Met al het speelgoed dat er over is kunnen namelijk nog veel kinderen blij gemaakt worden.

Meedoen?

In het atrium van de Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110) staat, naast de balie van Incluzio, een grote groene cadeaukist. Hierin kan je een stuk speelgoed achterlaten.

Op 4 december worden alle ingezamelde cadeaus uit deze kist uitgedeeld aan de kinderen van gezinnen, waar een Sinterklaasfeest niet vanzelfsprekend is.

Groene Piet krijgt het liefst speelgoed voor kinderen in basisschoolleeftijd. Dat over is van de feestdagen. Bijvoorbeeld iets dat je dubbel hebt gekregen. Een nieuw gekocht cadeautje mag uiteraard ook. Dat het nog goed doet.

Doneren kan tot en met 3 december, dan neemt Groene Piet de kist met cadeaus weer mee.

Uit de krant