Een naaimachine is vaak snel gefixt. | Foto: pr
Een naaimachine is vaak snel gefixt. | Foto: pr Een naaimachine is vaak snel gefixt. | Foto: pr

Voor de derde keer Repaircafé

Algemeen

Op 1 december gaat het Repaircafé weer open: van 13.30 uur - 15.30 uur in het Milieu Educatief Centrum (MEC). Het Repaircafé wordt verzorgd door vrijwilligers met ondersteuning van Incluzio en de Gemeente Leiderdorp stelt het MEC beschikbaar als ‘werkplaats’.

Duurzaamheid is het motto; “we hopen met het Repaircafé uw spullen te repareren waardoor voorkomen wordt dat ze (onnodig) weggegooid worden.” Men doet kleine reparaties aan huishoudelijke apparaten, eenvoudige fietsreparaties, kleine mankementen aan een stoel of ander houten meubel, herstelwerkzaamheden voor de naaimachine, klokken zonder elektronica.

Regelmatig worden stofzuigers aangeboden; in de meeste situaties kunnen die niet gerepareerd worden. “Wilt u toch dat de reparateur een blik werpt, zorg dan wel voor een super schone stofzuiger! Als u weet dat bepaalde onderdelen vervangen moet worden, neem het nieuwe onderdeel dan mee of kom een maand later hiermee terug.”

Hightech

Fabrikanten bouwen hun producten tegenwoordig zo vernuftig dat ze niet open te maken zijn of volgestopt met ‘hightech’ elektronica waardoor reparatie is uitgesloten. Het advies: ‘breng het spul maar naar de gemeentewerf, is misschien een teleurstelling.’

De aandacht voor de spullen is gratis, maar een kleine bijdrage in ons spaarvarken is erg welkom. Het café wordt goed gevonden door de Leiderdorpers waardoor de wachttijden soms langer zijn dan we zouden willen; er is meer vraag dan aanbod. Dus als u van (technisch) knutselen houdt, en u zich één vrijdagmiddag per maand vrij kunt maken, dan is u hulp meer dan welkom. U kunt zich aanmelden bij Loes Klein van Incluzio (071-5413536 of via email leiderdorper@incluzio.nl).

Uit de krant