Afbeelding
Foto: pr

Magische kerst met het Leiderdorps Kamerkoor

Algemeen

Het Leiderdorps Kamerkoor zingt het feestelijk kerstconcert Magie van Kerst onder leiding van Angeliki Ploka en met begeleiding van Michelle Verheggen op harp. Uitgevoerd worden werken van onder andere Britten, Pärt, Bruckner en Nordqvist.

Het concert is op zondag 10 december 2023, 15:00 uur in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden. In dit concert voert het koor bezoekers mee naar de wonderbare tijd van Kerst met een gevarieerd Kerstprogramma, waarin harpbegeleiding centraal staat. “Voor deze feestelijke kerstmuziek reizen we door vele landen en langs verschillende tijden. Van het Oud-Nederlands met een oude Vlaamse kerstliedje van begin 17e eeuw gaan we naar de magisch witte velden van Scandinavië met Jul, jul van Nordqvist. En van de minimalistische, spirituele compositie van Pärt, Bogoroditse Devo, weer terug naar Oostenrijk en Duitsland met werken van Bruckner en Praetorius.”

Uiteindeljik komen we aan bij het Engelse ‘Ceremony of Carols’ van Britten, de betoverende cyclus van kerstliederen waarin de magie en de vreugde van het kerstseizoen schitteren. Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop € 15,00 en € 17,50 aan de kerk enzijn verkrijgbaar via www.leiderdorpskamerkoor.nl. Bij de leden van het koor en aan de kassa op de avond van het concert.

Meer informatie: www.leiderdorpskamerkoor.nl.

Uit de krant