Afbeelding
Foto: F.J. Onvlee

Sfeer proeven tijdens kerstmarkt in de Dorpskerk

Algemeen

De monumentale Dorpskerk van Leiderdorp verandert op 8 en 9 december in een sfeervolle kerstmarkt. De meeste kramen staan in de kerk. Daarnaast zijn in de kerktuin kerststukjes te koop en worden poffertjes gebakken. De opbrengst is bestemd voor hospice De Mare, dat verrijst aan de Hoogmadeseweg tegenover Leythenrode.

In het weekeinde na pakjesavond is de sfeer van kerst goed te proeven. Tijdens de tweedaagse kerstmarkt (vrijdag 8 december 17 tot 21 uur en zaterdag 9 december 10 tot 19 uur) is er van alles te koop. Tijdens de markturen zorgen vrijwilligers voor live zang en live muziek: piano, viool, hoorn plus dwarsfluit, blokfluit ensemble, trompet en orgel en een mannenkoor.

De kerstmarkt is vooral ook een plaats van ontmoeting. Wie je bent, waar je vandaan komt, wat je geloof of overtuiging is: iedereen is welkom. Midden in de kerk staan tafels met stoelen om met elkaar te spreken of om naar zang en muziek te luisteren. Er is koffie en thee met gebak te koop en daarnaast ook chocolademelk, Glühwein, soep, poffertjes, kerststol en broodjes.

Naast de gezelligheid hebben de marktmeesters van de Protestantse Gemeente Leiderdorp duurzaamheid en kringloop hoog in het vaandel. Ook biedt de kerstmarkt een podium aan Amnesty International, dat artikelen verkoopt voor eigen projecten. Een groep jongeren van de kerk verkoopt kerststollen om geld in te zamelen voor de bouw van een school in Oeganda.

Zaterdag 9 december om 17 uur heeft het traditionele ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom naast de kerk plaats, georganiseerd door de Vrienden van het Oude Dorp. Nadat de kerktuin in het licht is gezet, kan iedereen bekende kerstliedjes meezingen.

Het adres van is Hoofdstraat 19. Ingang aan de Eikenlaan.

Uit de krant