Afbeelding
Foto: pr

Mad Science bij de basisscholen van PCBO Leiderdorp

Algemeen

Wetenschap saai? Niet bij de PCBO! Kleine ontploffingen, schuim, reageerbuisjes en stroomstoten. Het komt allemaal voorbij in de lessen van Mad Science bij de basisscholen van PCBO Leiderdorp.

Op de Regenboog, Willem de Zwijger, ’t Bolwerk en de Kastanjelaan gaan de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 dit jaar extra aan de slag met wetenschap en techniek. ‘Onze scholen werken al geruime tijd met zogeheten ateliers; aanvullingen op de basisvakken die natuurlijk vooral de aandacht krijgen op school,’ vertelt directeur Anneke van Vliet van ‘t Bolwerk.

‘Wetenschap en techniek komt op een basisschool minder aan bod dan bijvoorbeeld in het voortgezet onderwijs. Eigenlijk jammer, want het is ontzettend interessant en belangrijk voor de toekomst. We zijn daarom voor een aantal jaar een samenwerking aangegaan met Mad Science. De ‘mad scientists’ brengen een aantal weken per jaar een bezoek aan onze scholen en bieden de kinderen dan uitdagende en leerzame wetenschapslessen aan. Ontzettend leuk om te zien hoe de kinderen deze kennis echt opslurpen!’

Afbeelding

Uit de krant