Tentoonstelling keramiek van Margreet Roorda in Leiderdorps Museum
Tentoonstelling keramiek van Margreet Roorda in Leiderdorps Museum Foto: pr

Keramiek van Margreet Roorda in Leiderdorps Museum

Algemeen

Het Leiderdorps Museum heeft samen met de bekende Leiderdorpse keramiste Margreet Roorda een tentoonstelling samengesteld van door haar gemaakt werk. Deze tentoonstelling wordt op zaterdag 2 december officieel geopend en zal vanaf zondag 3 december 14.00 uur voor iedereen te zien zijn. 

Margreet Roorda (Den Haag, 1958) is opgeleid als lerares beeldende vorming en was tot voor kort werkzaam in het voortgezet onderwijs. Om zich technisch te laten bijscholen in keramiek ging ze in Gouda de ambachtelijke opleiding keramische technieken volgen met als disciplines handvormen, draaien en glazuren.

Dankzij die opleiding, die ze in 2012 met succes voltooide, raakte ze helemaal ‘in de greep’ van de klei. Margreets werkplek is sinds 2013 Atelier De Lange Akker, het in de jaren dertig gebouwde huisje aan de rand van de Leiderdorpse Heemtuin.

Margreet laat zich graag door de natuur inspireren om kleurrijk en expressief keramiek te maken, waarbij ze graag experimenteert met verschillende kleisoorten.

De tentoonstelling is tot en met april te zien in het Leiderdorps museum. Het Leiderdorps museum is op zaterdag, zondag en woensdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant