Alecto Heren 1 laat punten liggen in laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. | Foto: Ab Huisman
Alecto Heren 1 laat punten liggen in laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. | Foto: Ab Huisman Foto: Ab Huisman

Alecto Heren 1 laat punten liggen in laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, 1-2

Algemeen

De kleuren van Ommoord lijken een beetje op Roomburg, onze gevreesde derby buren. Misschien lieten de spelers van Alecto daarom niet het mooie spel van vorige week zien?
Alecto verovert al heel snel de eerste corner. Helaas stuitert de bal over de stick van de stopper heen. Een volgende lange pass over het halve veld wordt net niet ingetikt door onze mannen. Sem Breedveld geeft de bal voor aan Joep Lindner op kop cirkel, maar hij slaat naast. Sebastiaan Kees speelt de bal daarna mooi de cirkel in, maar deze wordt gemist. Einde eerste kwart.

In het tweede kwart speelt Ommoord de bal de cirkel van Alecto in, dit levert hen een corner op die op niks uitloopt. Alecto blijft aanvallen op de goal van Ommoord maar nog niet succesvol. Dan valt de corner voor Ommoord. Ze scoren, via de klomp van Duncan van der Valk schiet de bal het net in, 0-1. En vlak daarna al weer een corner voor Ommoord, maar Duncan tikt deze mooi weg. Dan zijn er over en weer aanvallen totdat een strakke voorzet van Bart Zoutendijk mooi afgerond wordt door Ruben de Wolf, 1-1! Alecto krijgt de smaak te pakken, een mooie overspeelsessie gaat maar net naast. Alecto is meer aan de bal. Na een lange corner van Ommoord einde derde kwart.

In het laatste kwart is er meer druk op Alecto. Een bal door de cirkel gaat gelukkig voorlangs. De scheids trapt gelukkig niet in de Schwalbe van een speler van Ommoord. Jesse Huisman passt strak over de grond de cirkel in, deze valt stil op de klomp van de keeper maar Alecto kan er geen voordeel mee doen. Ongeveer 4 minuten voor tijd valt er weer een corner voor Ommoord, een variant met turn levert gelukkig niks op voor Ommoord. Vlak daarna eindigt een pass vanaf het middenveld bij een speler van Ommoord die in de cirkel nu wel met een turn de bal in de goal schiet, 1-2. Alecto haalt keeper Duncan er uit, met een extra veldspeler hopen ze de gelijkmaker te kunnen maken. Het overtal leidt tot extra druk van Thomas van Iperen in de cirkel van Ommoord, maar na een tik op de stick van een speler van Ommoord mogen zij weer uitnemen. Alecto verovert toch nog een corner terwijl tegelijkertijd het eindsignaal klinkt dus alle hoop is nu gevestigd op Jesse. Hij schiet, maar de keeper tikt de bal weg met zijn stick, waarna de ingelopen Wessel Holtkamp attent de rebound speelt die de keeper wegduwt over de achterlijn. Alecto vraagt om een nieuwe corner, maar de scheidsrechters beslissen anders, einde wedstrijd.

Zondag 26 november kan Alecto nog proberen punten te pakken bij Fletiomare in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Uit de krant