Sinterklaas schudde honderden handjes.
Sinterklaas schudde honderden handjes. Foto: Corrie van der Laan

Komende zaterdag sinterklaasintocht

Algemeen

Het zal niet lang meer duren want zaterdag 18 november komt Sinterklaas met de boot weer aan op de splitsing Ockenrode/Tollenearsingel. Daar zal de nieuwe burgemeester Tjarda Struik met heel veel kinderen met vaders en moeders de Sint opwachten.

Sint staat al te popelen om te worden ontvangen in Leiderdorp en Sint heeft toegezegd alle kinderen een cadeautje te komen brengen. 

‘We zouden het fijn vinden als iedereen weer komt, om de aankomst van Sinterklaas te zien’, laat de organisatie weten.

Gelukkig zullen de Pieten ook dit jaar weer met de Sint meekomen. De paarden staan alweer te trappelen van ongeduld, De Muziek Pieten van Tamarco en andere bands hebben de instrumenten al opgepoetst en de leden van de Reddingsbrigade hebben hun zwemvesten uit de kast gehaald.

Een aantal groepen van de Leeuwerik school varen dit jaar de Sint tegemoet. Om ongeveer 10.00 uur komt de boot aanvaren, met op de voorplecht de grote kindervriend met zijn Pieten. Na het welkomstwoord van burgemeester zal de Sint met zijn Pieten de kinderen handjes geven en pepernoten uitdelen.

Als de Sint in zijn koets zit, kan de optocht beginnen. De optocht gaat langs de Oranje Galerij, door het oude deel van Leiderdorp. Daarna zal hij winkelcentrum Santhorst aan doen, daarna rijdt de stoet naar de Baanderij, en uiteindelijk vertrekt hij naar winkelcentrum Winkelhof, het eindpunt van de route. In Winkelhof zal Sint door het centrum rondlopen iedereen gedag zeggen.

Tijden (onder voorbehoud)

10:00 uur aankomst Ockenrode
11.00 uur aankomst Oranjegalerij
13:00 uur aankomst Santhorst
14:05 uur aankomst Baanderij
15:15 uur aankomst Winkelhof

Uit de krant