De eerste koffieochtend werd aangegrepen om gelijk te rummikuppen. | Foto: Rudo Slappendel.
De eerste koffieochtend werd aangegrepen om gelijk te rummikuppen. | Foto: Rudo Slappendel. De eerste koffieochtend werd aangegrepen om gelijk te rummikuppen. | Foto: Rudo Slappendel.

Danice Leiderdorp gestart met wekelijkse koffieochtend

Algemeen

IJscafé Danice in winkelcentrum Santhorst in Leiderdorp is vorige week dinsdagochtend gestart met een wekelijkse koffieochtend. De ochtend is bedoeld voor senioren uit de regio, die graag andere mensen willen ontmoeten.

Eigenaar Rudo Slappendel merkte in het afgelopen jaar dat vooral oudere mensen het ijscafé bezoeken en dan vooral voor een praatje komen. Op dinsdagochtend is het een rustige ochtend bij Danice, vandaar dat het bedrijf deze ochtend hier nu voor wil inzetten. Ook mensen die niet per se wat willen drinken kunnen gewoon voor de gezelligheid langskomen. Verder staan er wekelijks spelletjes op tafel.

Wethouder Daan Binnendijk was bij eerste koffieochtend aanwezig en erkent dat eenzaamheid ook in Leiderdorp een probleem is en vindt ieder initiatief dat zorgt voor verbroedering fijn. Dat hoeft wat hem betreft niet alleen van de gemeente of van organisaties te komen, maar ook van ondernemers. 

De Seniorenochtend vindt iedere dinsdag plaats van 9.30 tot 11.30 uur bij IJscafé Danice aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp.

Uit de krant