Het grasveld naast Winkelhof werd geclaimd. | Foto: Eelkje Colmjon / Rijnhart Wonen.
Het grasveld naast Winkelhof werd geclaimd. | Foto: Eelkje Colmjon / Rijnhart Wonen. Foto: Eelkje Colmjon

Rijnhart ‘bezet’ grond naast Winkelhof

Algemeen

De woningnood raakt vele levens. Jongeren blijven thuis wonen, gescheiden ouders zonder onderdak en ouderen die geen passende woonruimte kunnen vinden. Waar kunnen zij wonen? Om deze vraag te beantwoorden en een sterk signaal af te geven richting politiek en kiezers, bezette woningcorporatie Rijnhart Wonen afgelopen zaterdag op een ludieke manier het braakliggende grasveld naast de Winkelhof in Leiderdorp.

Met de actie wil de woningcorporatie de urgentie van het woningtekort ook in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten benadrukken en aandringen op snelle actie voor het realiseren van nieuwe, betaalbare woningen. “In luchtkastelen kun je niet wonen. Als woningcorporatie zijn we ons diep bewust van onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het oplossen van de woningnood”, vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen. “Daarom vragen we op deze ludieke manier aandacht voor veel sneller veel nieuwe woningen bouwen. De juiste huizen bouwen zodat er voor iedereen een betaalbaar huis is. En te zorgen voor duurzame woningen in buurten waar het prettig wonen is.”

Tijdens de actie ging Rijnhart Wonen in gesprek met partners, woningzoekenden en politieke partijen om diverse perspectieven op de woningnood te delen en te bespreken.

Kies voor wonen

“Rijnhart Wonen staat klaar om aan de slag te gaan”, zegt Mommers. Dit kunnen we niet alleen; we hebben de politiek nodig om de bouw van nieuwe woningen te versnellen. En we hebben locaties nodig om met onze partners te bouwen. Een nieuwe kabinet kan een groot verschil maken. Ook hier in onze regio. Met deze actie hopen we dan ook dat we mensen bewuster maken om op 22 november te stemmen voor een partij die past bij hun ideeën over wonen. Hun stem bepaalt welke partijen daarna een nieuw kabinet vormen.”

Uit de krant