De cheque werd afgelopen vrijdag overhandigd. | Foto: Carolien van Leeuwen.
De cheque werd afgelopen vrijdag overhandigd. | Foto: Carolien van Leeuwen. De cheque werd afgelopen vrijdag overhandigd. | Foto: Carolien van Leeuwen.

150.000 euro voor hospice De Mare

Algemeen

De in aanbouw zijnde hospice De Mare in Leiderdorp ontving afgelopen vrijdag een vette cheque van maar liefst 150.000 euro.

Voorzitter van bestuur Roeland van Velzen nam de cheque dankbaar in ontvangst van directeur Lesly Wolters van stichting RoParun. Dat gebeurde op de nieuwbouwlocatie aan de Hoogmadeseweg.

RoParun (Rotterdam Parijs run) is een non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer waarbij teams die afstand afleggen om sponsorgeld op te halen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken.

Stichting RoParun doneert het geld aan diverse goede doelen, waaronder vaak hospices. Onder de aanwezigen waren drie medewerkers van de afdeling Oncologie van het Leids Universitair Medisch Centrum die deelnamen aan RoParun team LUMC.

Hospice De Mare gaat het geld voornamelijk besteden aan het inrichten van het terrein en de tuin rondom het gebouw en aanschaf van inventaris.

Naar verwachting opent de hospice medio april/mei 2024 de deuren. Het nieuwe hospice komt op een ruime kavel en krijgt een prachtige tuin. De gasten worden gehuisvest in zes ruime éénpersoonskamers, elk met een eigen badkamer en uitzicht op de tuin.

Uit de krant