Omwonenden willen dat dit kruispunt een stuk veiliger wordt. | Foto: pr
Omwonenden willen dat dit kruispunt een stuk veiliger wordt. | Foto: pr Foto: pr

Zorgen over verkeersveiligheid rondom De Leeuwerik

Algemeen

Er zijn zorgen over de verkeersveiligheid rondom Daltonschool De Leeuwerik. Het verkeer op de kruising van de Vronkenlaan en Van der Marckstraat in Leiderdorp zorgt volgens gebruikers voor levensgevaarlijke situaties. Inmiddels is een petitie gestart en al ruim 200 mensen hebben die ondertekend. De wethouder heeft inmiddels poolshoogte genomen.

‘Samen met bezorgde ouders zijn we een petitie gestart omdat er bijna-ongelukken gebeuren en het wachten is op de fatale. We hebben allemaal nog het vreselijke ongeluk van Nino van dit jaar in ons hoofd.’

De petitiestarters willen dat de gemeente maatregelen neemt om de verkeersveiligheid te vergroten. Ze denken dan in ieder geval handhaving van de verkeersregels.

Verder het sluiten van de Van der Marckstraat, ‘want het verkeer wat er nu doorheen gaat, gebruikt het als sluiproute naar de snelweg.’

Handhaving van de verkeersregels

Tot slot zijn volgens de petitiestarters verkeersbrigadiers/oversteekcoaches een oplossing voor de korte termijn. 

Ze denken dan aan welwillende ouders, opa’s en oma’s voor de tijden dat de scholen begonnen en eindigen. Dit is een eventuele oplossing voor de korte termijn.

Wethouder Gebke van Gaal heeft al poolshoogte genomen op de locatie en is volgens de actievoerders ook van mening dat er snel wat moet gebeuren.

Uit de krant