Het was bijzonder gezellig bij de Langste Tafel in het Winkelhof. | Foto: Gerrit Konings
Het was bijzonder gezellig bij de Langste Tafel in het Winkelhof. | Foto: Gerrit Konings Foto: Gerrit Konings

Leiderdorp gaat strijd aan met eenzaamheid

Algemeen

Vorige week donderdag werd in het kader van de Week van de Eenzaamheid de Langste Tafel in Winkelhof georganiseerd. Een week dat in het teken staat van verbinding met elkaar, contact te hebben met elkaar en eens oog te hebben voor anderen.

Er waren 100 aanmeldingen voor dit evenement en de organisatie denkt erover na om wellicht volgend jaar uit te breiden om mensen niet teleur te stellen. Op het plein voor de Hema, was een lunchtafel gecreëerd voor de gasten. Vanaf 12.00 uur werd men ontvangen met een kopje koffie en daarna werd de lunch geserveerd. Het duo Cees&Co zorgde voor achtergrondmuziek en je kon zien dat iedereen het zin had. Burgemeester Driessen opende, voor haar de laatste keer, de Langste Tafel en nam ook deel aan de lunch en sprak met vele gasten.

Buurtbakkie

Vorige week vrijdag is gestart met “Buurtbakkie op Vrijdag” in de Sterrentuin in Leiderdorp. Iedereen is wekelijks van 10.00 tot 16.00 uur welkom om een spelletje te doen, om een puzzel te maken, de krant te lezen, voor een praatje, maar ook voor vragen over WMO of voor vragen over je post kan je terecht. 

Van 10.00 tot 12.00 uur is ook het financiële spreekuur in de Sterrentuin en het aanbod aan activiteiten zal in overleg met de bezoekers nog verder worden uitgebreid.

Sporten verbindt

Tegelijkertijd is sportgroep de Does gestart met een senioren activiteit in de sporthal de Does op de woensdagochtend van 9:00 tot 11:00 uur. De les start met een uurtje aerobics. Kracht, coördinatie en flexibiliteitsoefeningen op muziek

Vervolgens wordt er een pauze gehouden waarin men met elkaar een bakje koffie of thee drinkt in de horecaruimte. Na de pauze worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld volleybal, badminton of tafeltennissen. 

Op woensdag 11 oktober is een kennismakingsochtend van 9:00 tot 13:00 uur. De inloop is vanaf 8:45 uur en na de les staat er een lunch klaar in de horeca van Zwembad de Does. Tot 8 oktober 12:00 uur kan men aanmelden via info.sfl@sportfondsen.nl of bellen naar 071-5410481.

Sporten verbindt is onderdeel van Leiderdorp in verbinding. | Foto: pr

Uit de krant